300 zonnepanelen op Sporthal De Berken

09 December 2023

300 zonnepanelen op Sporthal De Berken

Maldegem gaat samenwerken met burgerenergiecoöperatie Volterra voor 300 zonnepanelen op Sporthal De Berken. De Maldegemnaars kunnen zo mee investeren in hernieuwbare energie. 

foto: dak Sporthal De Berken in Kleit

Zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen

Maldegem investeert in de energetische renovatie van haar gebouwen – in het kader van de klimaatdoelstellingen die de gemeente wil halen en die geformuleerd zijn in het lokaal klimaat- en energiepact. Dat doet de gemeente deels in eigen beheer, maar deels heeft ze gekozen voor een samenwerking met een burgerenergiecoöperatie in het Meetjesland: Volterra.

Maldegemnaars kunnen mee investeren in deze zonnepanelen

Burgerenergiecoöperatie Volterra installeert en financiert 300 zonnepanelen op Sporthal De Berken in Kleit. Op die manier voorzien de gemeente Maldegem en Volterra in duurzame en betaalbare coöperatieve energie voor 40 gezinnen.

Als inwoner van Maldegem kun je nu financieel participeren in deze zonnepanelen. Dit doe je door coöperant te worden bij Volterra. Bij verschijnen van deze nieuwsbrief is intekenen nog beperkt tot 2 aandelen of 250 euro. Volterra start binnenkort een campagne in Maldegem, op dat moment wordt de investeringsmogelijkheid per coöperant opgetrokken tot 40 aandelen of 5.000 euro.  

Investeer mee in de zonnepanelen van gemeente Maldegem