Actie Landschapspark Bulskampveld-Drongengoed

12 Juli 2021

Actie Landschapspark Bulskampveld-Drongengoed

foto: we wisselen streekproducten uit ( van links naar rechts Rolle Debruyn, Jaklien Tant, Ann Depoortere, Christine Van Rie, Carol Cartigny, Roos Lambrecht, Bart De Beukelaer en Mieke Schauvliege en Maarten Tavernier)     

We waren met veel groenen deze middag (10 juli 2021) om actie te voeren voor een landschapspark Bulkskampveld-Drongengoed. Ons pleidooi is om Bulskampveld en Drongengoed met elkaar te verbinden tot een groot landschapspark. We willen er zo een groot landschappelijk gebied van maken waar natuur, bos, landbouw, toerisme en recreatie hand in hand gaan. Om al die kansen te beklemtonen wisselden we tijdens onze actie streekproducten aan elkaar uit. Ook een teken van verbinding.

 

De Vlaamse overheid ondersteunt de realisatie van Vlaamse Parken en lanceerde een projectoproep. We vragen aan alle besturen in het gebied van Bulskampveld en Drongengoed om een kandidatuur in te dienen en zo in aanmerking te komen om het Bulskampveld en Drongengoed met elkaar te verbinden tot een groot landschapspark.

 

Meer info over ons voorstel vind je in ons nieuwsbericht.

 

Kijk naar een filmpje dat we maakten van de actie: 

https://www.facebook.com/Groen.WestVlaanderen/videos/381328983357952

 

 

Groen Aalter, Groen Beernem, Groen Maldegem, Groen Oostkamp.