Eerbetoon aan Bart Deserranno

11 April 2022

Eerbetoon aan Bart Deserranno

Op woensdag 6 april is Bart Deserranno na een maandenlange opname op intensieve zorg, overleden. Het overlijdensbericht vind je hier.

Bart was sinds de verkiezingen van 2018 een heel actief en geliefd lid van onze Maldegemse Groen-groep. Lies Dhondt schreef het volgende tekstje :

Verkiezingen 2018, een nieuwe uitdaging voor Groen Maldegem.

Op zoek naar 27 boeiende mensen met een ‘groen’ hart, mensen die er van overtuigd zijn dat iedereen recht heeft op een mooi plaatsje op onze wereldbol, ongeacht kleur, geaardheid, afkomst, samen respectvol omgaan met elkaar en onze omgeving.

Er komen nieuwe namen aan bod o.a. Bart Deserranno. Deserranno, die naam kennen we al van Bernadette. Is het familie, een broer? Neen, het blijkt een neef te zijn. Bij de eerste voorstelling in de groep ontdekken we snel dat Bart altijd vergezeld is van zijn trouwe viervoeter Melvin, een prachtige hond, gauw wordt het duidelijk dat we hem niet mogen aaien of aanhalen want de boodschap op zijn gareel is : ‘IK BEN AAN HET WERK’, ok. De blikken die voortdurend gewisseld worden tussen baas en hond zijn mooi om te zien. Bart heeft Melvin nodig en Melvin wil Bart waar het kan, bijstaan en helpen.

Bij het opstellen van de lijst komt Bart op plaats nr. 13 terecht, hij staat tussen alle mensen van jong groen, het staat hem wel.

Bart ontpopt zich snel tot iemand die een groot hart heeft voor het behoud van zijn streek (Kleit), ruimtelijke ordening, sport en verkeersveiligheid. Lijvige teksten en wetgeving daarrond uitpluizen, daar is hij goed in.

Samen met Bernadette neemt hij maandelijks de gemeentelijke verslagen door om Stefaan en onze fractie op de hoogte te houden van pittige en belangrijke beslissingen in onze lokale politieke wereld.

Vlaanderen gaat nieuwe landschapsparken oprichten, de streken mogen hun sterke punten en waarde onder de aandacht brengen. Bulskampveld, West-Vlaanderen  en Drongengoed, Oost-Vlaanderen, zijn twee waardevolle gebieden die qua natuur dicht bij elkaar aanleunen. Ze streven samen naar een erkenning als landschapspark.

Vanuit drie locaties komen we samen aan de brug aan café De Reisduif in Aalter. Groen Maldegem is met een ruime delegatie fietsers aanwezig waaronder ook Bart met zijn handbike. Bij  het persmoment spreekt Bart voor de groep van Maldegem, een moment dat nu extra waarde gekregen heeft.

Je kan Bart nog altijd zien fietsen op het filmpje gepost op 25 juli 2021. Bij mij komt er dan spontaan een glimlach op: "Lies, moet je weer opvallen met je fluogele vest?" Telkens ik die aandoe, zal ik aan Bart denken.

Zijn droge humor, zijn uithouding en doorzettingsvermogen, zijn gemoedelijkheid zullen we ons altijd blijven herinneren. Bart, een sterke, mooie mens die jammer genoeg de strijd verloren heeft.

 "Mooie herinneringen brengen ons samen": woensdag nemen we afscheid van zijn lichaam maar niet van zijn geest die ons altijd blijft inspireren.

Telkens ik onderweg een handbiker tegenkom ga ik spontaan zwaaien en er onvermijdelijk een stukje van Bart in zien. 

Lies.