Gemeenteraad april 2019

01 Mei 2019

Gemeenteraad april 2019

Bart Deserranno is onze verslaggever in de Maldegemse Gemeenteraad.   ONDERTUSSEN ZIJN WE AL AAN DE VIERDE GEMEENTERAAD IN DE NIEUWE LEGISLATUUR. GOED VOORBEREID NA DE FRACTIEVERGADERING HADDEN STEFAAN EN DINO ENKELE OPMERKINGEN KLAAR.HET COLLEGE BURGEMEESTER EN SCHEPENEN KREEG HET BIJ MOMENTEN HARD TE VERDUREN.

 

 

Vrij veel Groene supporters in de raadszaal.
Ook onze nieuwe voorzitter Peter was present.
Slechts dertien agendapunten konden voor een vlotte en kortere zitting zorgen.
Tot agendapunt 9 verliep alles routineus.
Dit agendapunt behandelde de beslissing om de gerechtelijke procedure voor het behoud van de gemeentelijke belasting op economische activiteit 2015 stop te zetten. De stopzetting van deze belasting voor alle Maldegemse natuurlijke en rechtspersonen die een economische (lees : zelfstandige) activiteit uitoefenen is een stokpaardje van burgemeester Bart. Na lange procedures tegen deze belasting tot voor de Raad van State werd belastingjaar 2014 in 2018 onwettig verklaard en terugbetaald.

Maar toen Stefaan fijntjes opmerkte dat rechtbank en Raad van State deze belasting wel degelijk een goed idee en billijke belasting vonden , een nuance die nooit uitgebracht werd door Open VLD , MAAR enkel de belasting onwettig verklaarden omdat onderscheid gemaakt werd in het belasting tarief tussen zaakvoerders uit Maldegem en niet Maldegemnaren, steeg de temperatuur in de raadszaal al enkele graden.

Toen oppositiepartner CD&V nog bijkomend opmerkte dat de termijn voor aanvraag verderzetting van de procedure bij de rechtbank tegen de schrapping van deze belasting 2015 al een maand verlopen was , onzin dus  om er nog over te stemmen en vermoedelijk bewust uitgesteld door de huidige meerderheid, liepen de discussies en het stemvolume van raadsleden en burgemeester hoog op.

Burgemeester Bart had een antwoord voorbereid maar dat was enkel olie op het vuur.

 

Relatieve rust keerde terug tot het einde van de zitting met de schriftelijke vraag van ons raadslid Stefaan om de mogelijkheid te voorzien om in de Kanunik Andrieslaan te parkeren met linker of rechterwielen van de auto op het brede voetpad voor een betere veiligheid op de rijweg.
Nietszeggend antwoord van de bevoegde schepen die wederom vaag uitstelde tot resultaten en uitvoering van het aankomende mobiliteitsplan  Maldegem.
Enkele verkeersborden plaatsen zijn slechts een kleine moeite en investering was het Groene antwoord.
Nul op het rekest.

 

Tot mei.