Gemeenteraad januari 2019

01 Februari 2019

Gemeenteraad januari 2019

Bart Deserranno is onze verslaggever in de Maldegemse Gemeenteraad.   Groene gemeenteraad 30/01/19

 

De eerste gemeenteraad op woensdag onder het nieuwe bestuur. Onze fractieleider Stefaan Standaert was er even verdiend tussenuit.
Nieuwkomer Dino Lateste voelde zich als een vis in het water. Samen met de andere 25 vissende raadsleden stemde hij de hele avond vooral mee of een enkele keer tegen voor het aanstellen van gemeenteraadsleden in allerlei commissies zoals bijvoorbeeld de overkoepelende  Raad van het Meetjeslandse zorgbedrijf waar Stefaan graag deel van had uitgemaakt.
De vrienden van de meerderheid staken er een stokje voor. Vissen in troebel water.

 

Gemeenteraadsleden en schepenen en burgemeester spreken elkaar voortaan in de vergadering met de voornaam aan. Beter voor de samenwerking. Toch was er naar het einde van de eerste zitting al een kleine discussie toen Bart (burgemeester) en Valerie (raadslid) even in de clinch gingen. Allebei wilden ze de snelle realisatie via MOW ( mobiliteit en openbare werken) van een nieuw wegdek op de N9, fluisterasfalt tussen Warande en industriepark , naar zich toetrekken.

De sfeer zat goed. Alleen een beetje grimmig.

 

Groen werkte constructief mee aan de vele stemmingen. Oppositiepartner CD&V koos ervoor om zich in blok te onthouden  bij alle stemmingen waar geen CD&V raadsleden bij betrokken waren.