Gemeenteraad juni 2019

12 September 2019

Gemeenteraad juni 2019

Bart Deserranno is onze verslaggever in de Maldegemse Gemeenteraad.  

De zitting startte met de OCMW agenda. Groene Stefaan uitte geen echte kritiek rond deze agenda maar formuleerde vanuit zijn expertise meerdere opmerkingen / bemerkingen en advies. De vraag of op alle diensten nog wel voldoende personeel , iz maatschappelijk werkers , ingezet wordt , stootte op enige aarzeling bij de Merlaense schepen Marleen. Ze leek zelf niet overtuigd.

Na die korte OCMW agenda , fietsten we op snel tempo door de eerste negen punten van de gemeenteraad. Bij punt 10 een eerste stop , de Lekvijverswegel. Dit brede pad in kiezel loopt van de parking Hoogen Pad tot de Ringbaan in Adegem. Vaak gefrequenteerd door fietsers én het elektrische busje van de gemeentelijke kinderopvang uit de Zandakkers op weg naar de lagere school.

Groen vroeg een neerklapbaar paaltje in het midden van het pad om te verhinderen dat er nog sluipende auto s langs dit pad rijden. De huidige meerderheid vindt deze makkelijke , veilige en goedkope oplossing te ingewikkeld en plaatste , eureka , wat extra icoontjes op het bestaande verbodsbord waar nu de spreekwoordelijke laars aan gelapt wordt.

Genoeg gelachen.

De plicht stopte opnieuw bij de overname door de gemeente vd Vlaamse overheid van de weg Veldekens/Zwepe tussen Adegem en Eeklo. Deze recent vernieuwde weg vertoont gebreken , barsten , spleten en niet onderhouden groenkanten. Overname door de gemeente moet nu snel voor herstelling en onderhoud zorgen en zodoende de veiligheid vergroten. Schepen Jason moet zijn tegenkantingen uit de vorige legislatuur laten vallen en snel werk maken van verbeteringen.

We blijven in de buurt daar met de Spam Kallestraat (wegdek , riolering , fietspad vernieuwen/aanleggen) , verderzetting van de arbeid uit de vorige legislatuur van Groene schepen Erwin. Met argusogen volgen wat toenmalig criticaster schepen Jason er van bakt.

Dino kwam nog eens tussen over het demotiverende besluit van de meerderheid om gemeentelijke adviesraden samen te zetten of gewoonweg op te doeken om die onder een overkoepelende participatieraad te stoppen. Trouwe vrijwilligers haken af , huidige meerderheid krijgt meer invloed en controle.

De rest van de vergadering bolde zacht naar het einde , enkele kleinere beslissingen rond de politie veelal.

Remmen dicht , tot na de schoolvakantie.