Groenblauwe parel aan de Katsweg en De Driesprong

01 December 2023

Groenblauwe parel aan de Katsweg en De Driesprong

We maken ruimte voor groen en water aan de Katsweg en speelplaatsen GO! De Driesprong. Daar komt een natuurlijke plek om te wandelen, te genieten en tot rust te komen.

Ruimte voor groen en water

Groen schepen Stefaan Standaert: 'We veranderen de onthaastingszone nabij de Katsweg en de speelplaatsen van GO! De Driesprong in een groenblauwe parel. We gaan hier maximaal ontharden en ruimte aan groen en aan water geven.'  

Een groenblauwe parel is een gebied waar natuurlijk groen en water samen ingericht worden. Zo zullen de speelplaatsen vergroend worden, komt er speelnatuur met bomen voor verkoeling, en zal het hemelwater kunnen infiltreren in de plantzones en infiltratiezones.

Zowel de school als omwonenden krijgen er dus een natuurlijke plek bij waar ze zullen kunnen wandelen, genieten en tot rust komen.

Op 30 november vond een infomarkt plaats waar de bewoners kennis maakten met de plannen voor deze locatie.

Spaarzaam door subsidies

Voor de drie groenblauwe parels die voorzien zijn in Maldegem, krijgt Maldegem een subsidie van 245.000 euro van Vlaanderen. 

Voor een ander klimaatproject Maldegem Boomt ontvangt Maldegem - opnieuw dankzij het goede werk van de ambtenaren - een subsidie van 65.000 euro uit het Europees herstelfonds (van coronamaatregelen). Die zullen besteed worden aan de projecten op het Vredesplein, hoekje 39ste Linielaan en Boslaan.

Stefaan Standaert: 'Niet alleen investeren we in Maldegem in klimaatbeleid, we zorgen er ook voor dat we door subsidies zo spaarzaam mogelijk omspringen met onze eigen middelen'.