Groene Pluim werd Lokale Duurzame Held

24 September 2019

Groene Pluim werd Lokale Duurzame Held

Vorig jaar vierde Groen Maldegem 15 jaar Groene Pluim. Dat zijn in totaal 69 nominaties, zowel van personen als groepen, organisaties of bedrijven. Met de jaarlijkse uitreiking van de Groene Pluim heeft Groen Maldegem sinds 2003 mensen in de bloemetjes gezet die met hun mooie initiatieven of handelen een belangrijke bijdrage leverden aan het in praktijk brengen van de kernwaarden van het groene gedachtegoed.

Deze week werd de Lokale Duurzame Held van Maldegem voor 2019 bekend gemaakt. Maldegem schreef zich vorig jaar in in dit initiatief van VVSG: lokale helden voor duurzame doelen, week van de duurzame gemeente.

Groen Maldegem is blij en vereerd dat haar initiatief nu mainstream geworden is, en is zeer verheugd dat Maldegem een van de 95 lokale besturen is die deelneemt aan de week van de duurzame gemeente.

Wij feliciteren alle genomineerden in Maldegem voor hun duurzame initiatieven, dit zijn ze:

https://www.duurzamegemeente.be/gemeente/maldegem-2019

Maldegem plaatst de duurzame helden tijdens de week van de duurzame gemeente, 18 tot 25 september 2019, extra in de kijker. Spot ook de vlag met de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen aan het Gemeentehuis! Hier vind je alle info over de SDGs: https://www.sdgs.be/nl

Op de site van VVSG lees je dat de campagne dit jaar speciaal inzet op het integreren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen in de lokale beleidsplannen (meerjarenplannen) van de deelnemende gemeenten.

Groen Maldegem zal met kritische en scherpe blik de komende meerjarenplannen 2020-2025 in Maldegem op deze 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen aftoetsen. Stay tuned.