'Het bos moet blijven!' - sprokkels uit de petitie

28 November 2021

'Het bos moet blijven!' - sprokkels uit de petitie

foto: het pittoreske Reesinghe, mozaïeklandschap van landbouw, dreven, natuur, bossen artikel ook verschenen in onze Hier in Maldegem krant van najaar 2021  

Al in 1970 zong Louis Neefs: "Laat ons een bloem en wat gras dat nog groen is." Vijftig jaar later staat dit authentieke betonstoplied echt nog centraal in de reacties van de 1465 mensen die de online petitie 'Red Reesinghe' ondertekenden.

 

Vaak verwijzen de Maldegemnaars nostalgisch naar hun eigen jeugd die ze doorbrachten in het bos. Vaak hechten ze aan het Reesinghe van vandaag een grote (meer)waarde: als natuur, als bos, om te wandelen, spelen, sporten. Vaak denken ze bij het behoud van Reesinghe ook aan de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen.

 

Wij vinden dat een kleine bloemlezing hier op zijn plaats is. Wil je echt heel vrolijk worden? Lees dan op petities.com/redreesinghe de talrijke opmerkingen van de vele ondertekenaars. Ze zijn ronduit hartverwarmend.

 

"Ik en zoveel andere wandelaars komen er dagelijks wandelen en genieten. Zo een schoon stuk natuur, net buiten de dorpskern, is juist wat ons Maldegem zó mooi en uniek maakt."

 

"Dit is een prachtig bos waarin kinderen veilig kunnen spelen, kampen bouwen en zich vrij voelen. Ik voel mij hier al jaren in thuis."

 

"Reesinghe is een uniek en iconisch stukje natuur in Maldegem waar zoveel (top)Maldegemnaren mooie herinneringen aan hebben."

 

"Het is alsof de tijd er is blijven stilstaan, en enkel de wind er vrij spel had en de kruinen deed ruisen. Dat dit zo mag blijven!"

 

"Ik wil blijven wandelen, met mijn kleinkinderen spelen en kampen bouwen, gezonde sparrenlucht inademen en genieten van het bos en de mooie natuur, de eekhoorntjes spotten en nog zoveel meer, en dit alles dicht in mijn buurt, op wandelafstand."

 

"Dit lapje groen gaf me ademruimte toen de nood het hoogst was. Het heeft een grote bijdrage geleverd aan mijn mentaal welzijn. Dat kleine beetje groen is van hele grote waarde, bebouw het niet, vergroot het."