Kabinetschef op kosten van de Maldegemnaar!

28 September 2019

Kabinetschef op kosten van de Maldegemnaar!

Op de foto: onze Maldegemse Groene gemeenteraadsleden met hun toegevoegde kabinetschefs... >>>De volledige Groen Maldegem persmededeling vind je hier<<<

Burgemeester en bestuur zetten - schandalige - stap te ver met het aanwerven van een persoonlijke kabinetschef op kosten van de Maldegemnaar!

Voor het eerst in Maldegem zal de burgemeester zich, op kosten van de Maldegemse burger, laten bijstaan door een persoonlijke kabinetschef. De burger zal betalen voor het politieke hulpje van de burgemeester en Open Vld. Deze kabinetschef dient bovendien enkel te luisteren naar de burgemeester en staat toch tussen de Maldegemse directeur en de ambtenaren. Dat is lachen met het gemeentepersoneel en duidt vooral op een absoluut gebrek aan vertrouwen van de burgemeester in zijn personeel. Er is hier duidelijk niet nagedacht over de gevolgen van deze maatregel.

Bovendien zijn in Vlaanderen de gemeenten, waar de burgemeester een kabinetschef heeft, op één hand te tellen.

Het nieuwe bestuur voerde tot op heden vooral een afbraakpolitiek (van goede initiatieven in de vorige legislatuur) en gaat nu ten volle voor de zelfbedieningspolitiek.

Groen Maldegem wil dat de procedure voor aanwerving van deze kabinetschef onmiddellijk stopgezet wordt en dat de burgemeester werk maakt van een goede aansturing van het personeel. Wij verwachten van het bestuur verontschuldigingen aan de burger en aan het personeel.

>>>De volledige Groen Maldegem persmededeling vind je hier<<<