Maldegem boomt

27 December 2023

Maldegem boomt

Groen Maldegem maakt met het Maldegemse bestuur het verschil: wij investeren fors in ontharding en meer blijvend groen in alle woonkernen. Woonkwaliteit staat voor ons voorop! Doen jullie ook mee?

foto: Groen Maldegem op het Vredesplein dat in 2024 wordt onthard

Het goede voorbeeld tonen aan iedereen

Naast de drie ‘Groenblauwe Parels’, investeert het bestuur op zéven verschillende plaatsen in duurzaam groen. De reden is duidelijk: wetenschappelijke studies tonen aan dat een groene omgeving mensen gelukkiger maakt. Bovendien willen we alle Maldegemnaren aanzetten om ook zelf te gaan ontharden en bomen en/of struiken aan te planten. Zo vloeit er minder water naar de soms overbelaste straatriool en zorgen we met zijn allen voor meer kansen voor insecten en andere dieren.

Méér woonkwaliteit in niet minder dan zeven buurten

Aan de Ringbaan/Zandakkers in Adegem werd reeds een groenbuffer aangeplant. Tussen de appartementen van Ter Walle en De Volkshaard komt er groen langs het fietspad. We willen ook langs de Oude Staatsbaan de grijze look doorbreken met kleine groene accenten. In het centrum worden in het voorjaar 2024 het Vredesplein, de hoek 39ste Linielaan-Stationsstraat en de Boslaan aangepakt, in Donk het Pastoor de Swaefpleintje. In Middelburg wachten we tot na de rioleringswerken.