Oost-Vlaams geld voor Bogaarde-Vossenhol

27 December 2023

Oost-Vlaams geld voor Bogaarde-Vossenhol

De provincie subsidieert de aanleg van 3,3 km nieuwe, uitstekende fietspaden met meer dan 800 000 euro.

Maldegemse groenen onderhandelden in 2012 een investering in het Vossenhol. Het college, met Groen-schepenen, voorzag het budget en begeleidde de studiefase tot 2018. Naast waterzuivering en strijd tegen droogte en wateroverlast waren nieuwe brede, meestal los liggende fietspaden in asfalt voorzien. Dit zijn investeringen die iedereen ten goede komen. Waterzuivering betekent minder kans op ziektes bij mensen en meer leven in de sloten. Water ter plaatse vast houden in brede grachten voorkomt overstroming van woningen en biedt een waterbuffer aan voor wie bij droogte voedsel wil kweken. Wie moet of wil fietsen of wie wil wandelen, beschikt nu over goed bollende, veilige effen paden. Klimaatrobuust en sociaal beleid dus. Groen zo!

Het nieuw bestuur liet het project niet liggen en de huidige ploeg, met opnieuw een groenschepen in het college, voert het plan uit.

Omdat het om een fietspad gaat tussen Maldegem en Oedelem, steunt onze provincie, met Groen in de meerderheid, de gemeente met goed besteed belastinggeld. Samenwerking helpt de samenleving vooruit!