Persconferentie Red Reesinghe

05 Juli 2020

Persconferentie Red Reesinghe

foto: groepsfoto tijdens de persconferentie van 3 juli op de plaats bedreigd door verkaveling    

Persconferentie in Reesinghe

Vrijdag 3 juli om 17h hield Groen Maldegem een persconferentie in Reesinghe nabij de plaats (6 hectare!) waar de gemeente samen met betonboeren wil verkavelen. Onze Groen Maldegem gemeenteraadsleden brachten de pers op de hoogte van deze op til zijnde verkaveling.

Dino Lateste startte de conferentie met enkele herinneringen uit zijn jeugd in het Reesinghegebied zoals de slag die werd geleverd tussen de kinderen van de Bogaarde en die van den Akker. Hij sprak de hoop uit dat toekomstige generaties ook hún herinneringen zullen kunnen bouwen in dezelfde groene omgeving.

Stefaan Standaert legde aansluitend daarop uit aan de aanwezige journalisten en onze sympathisanten hoe de vork in de steel zit met die plannen tot verkaveling. Het bestuur zette de procedure stop die Reesinghe definitief tot landbouwgebied zou maken. En het bestuur activeerde zelf de bouwplannen door een juridisch advies op te vragen voor villabouw in Reesinghe.

 

Petitie en sociale media

Groen Maldegem startte dan ook verschillende acties op. We roepen alle Maldegemnaren op om hun steentje bij te dragen door de acties te steunen of door zelf initiatief te nemen.

Op 18 juni startten we een online-petitie op. De teller staat op 519 mensen die ondertekenden. We startten ook een Facebookpagina Red Reesinghe waar we verslag uitbrengen van onze acties, en een Facebookgroep Vrienden van Reesinghe die inmiddels 243 leden telt die er hun herinneringen, foto's, verhalen, gedichtjes, kunstwerkjes enzovoort posten.

 

Verdere acties

Deze zomer zullen we met 5 grote foto-spandoeken de Maldegemnaar oproepen tot actie. We zullen ze her en der in Maldegem ophangen. We zullen in de buurt van Reesinghe een flyer bussen om de bewoners nog beter te informeren en tot actie op te roepen. We zullen alle verenigingen aanmoedigen om het Reesinghegebied actief en recreatief te verkennen. We hopen dat corona ons toelaat om een evenement te organiseren waarbij we veel bekommerde Maldegemnaars willen verzamelen om aan het bestuur duidelijk te maken dat bebouwing in Reesinghe absoluut niet door de beugel kan. De gemeenteraadsleden Dino Lateste en Stefaan Standaert zullen dit punt op de agenda van de gemeenteraad zetten.

 

Kleine stoorzender

Kleine stoorzender was een mededeling van de gemeente nauwelijks een uur na de start van onze persconferentie. Toeval?

De boodschap: Reesinghebos wordt dubbel zo groot, van 17 hectare tot 34 hectare. Onze gemeenteraadsleden vragen de werkelijke plannen op van de gemeente en zullen dit van zeer nabij opvolgen. Wordt dus zeker vervolgd. Belangrijk voor ons is dat het Reesinghegebied volledig behouden blijft en dat die 6 hectare niet verkaveld wordt! Geen vermindering van open ruimte!