Red ons Drongengoed

17 Juni 2022

Red ons Drongengoed

Geen reuzenkazerne in ons Drongengoed!

Een week nadat de petitie is gelanceerd hebben al meer dan 1000 bezorgde inwoners en bezoekers van Landschapspark Drongengoed de petitie ‘Red ons Drongengoed’ getekend. Dat dit zo hard gaat, is een duidelijk teken dat er weinig draagvlak is 1000 militairen in ons Drongengoed. 

Groen Aalter en Groen Maldegem blijven actievoeren tegen de plannen om een nieuwe kazerne te bouwen in dit prachtige natuurgebied. We roepen alle inwoners van Aalter en Maldegem op om onze petitie te tekenen. We zullen onze handtekeningen overhandigen aan minister Dedonder om duidelijk te maken dat in Aalter en Maldegem het protest tegen de komst van deze kazerne groot is.

Geen reuzenkazerne in ons Drongengoed! Teken hier de petitie.

Groen Aalter en groen Maldegem verzetten zich tegen de komst van de kazerne voor 1000 militairen in zo’n waardevol natuurgebied. De impact hiervan is niet te onderschatten. Nieuwe gebouwen en wegen waarvoor bomen en natuur moet sneuvelen, veel extra verkeer naar een werkplek ver weg van openbaar vervoer. En als er zich ook meer militaire luchtvaart zal afspelen, wordt de geluidshinder bijzonder groot. Dit druist compleet in tegen de plannen van de Vlaamse overheid om dit gebied verder te ontwikkelen als natuur- en stiltegebied. Dit is het tegendeel van doordacht natuur-, water- en openruimtebeleid.

Dit is een verstoring van de rust voor mens, dier en plant.