Voluit voor renovaties

27 December 2023

Voluit voor renovaties

Onze gemeente heeft veel verouderde gebouwen. Groen zet met ons bestuur in op een stroomversnelling om deze gebouwen energetisch te renoveren. De bib is volledig afgewerkt en ondertussen zijn vier bouwwerven gestart.

Sinds kort is onze bibliotheek volledig duurzaam gerenoveerd en klaar voor de toekomst: het dak is geïsoleerd en voorzien van 74 zonnepanelen. De ramen zijn voorzien van hoogrendementsglas en de verlichting is volledig verled. Op die manier tonen wij het goede voorbeeld aan onze Maldegemnaars, die we willen aansporen om mee te renoveren en zo de klimaatcrisis een halt toe te roepen.

Vier renovatieprojecten zijn opgestart!

En we gaan door: in Middelburg wordt het ontmoetingscentrum Kanunnik Andries verbouwd, met betere dakisolatie en beglazing, een warmtepomp en zonnepanelen. In Donk gebeurt hetzelfde met de Poermolen. Op die manier krijgen onze kleinere dorpskernen elk een modern centrum voor hun verenigingen en voor hun bewoners. Ook de bouw van nieuwe lokalen voor Chiro Kleit is gestart. En Zorgbedrijf Meetjesland renoveerde de Cado, de dagopvang in de Lazarusbron.