Wat Kinepolis On Tour werkelijk kostte aan Maldegem

27 Augustus 2020

Wat Kinepolis On Tour werkelijk kostte aan Maldegem

foto: Kinepolis pakt uit met moderne drive-in cinema    

Groen Maldegem vroeg de totale kostprijs op van het initiatief Kinepolis On Tour dat in Maldegem van start ging. Die bleek niet 30.000 euro te zijn zoals door de burgemeester in de pers werd gecommuniceerd, maar maar liefst 76.745 euro.

 

Nu hebben wij geen kritiek op het Kinepolis On Tour initiatief zelf, en we feliciteren de gemeente met haar creatief initiatief in corona-tijd. Maar als gemeenteraadsleden moeten we ook het bestuur controleren of alles ordentelijk verloopt. En dan stellen we vast dat hier niet de juiste kostprijs werd gecommuniceerd naar de bevolking, en dat het event een veel te hoge kostprijs heeft. Het lijkt er sterk op dat het bestuur dit project goedkeurde en een contract afsloot zonder te weten welke kosten Maldegem zelf moest dragen in deze organisatie.

 

Bovendien vernamen we in de pers dat het initiatief volgend jaar opnieuw naar Maldegem zou komen. Nochtans is ons geen evaluatie bekend van het event. En er is ook geen verantwoording en motivering gegeven om het event tegen deze hoge kostprijs volgend jaar opnieuw in Maldegem te laten doorgaan. Is dit een efficiënt en sober bestuur?