Koehandel: overname Kruipuit en aankoop gronden Katsweg

25 Februari 2020

Koehandel: overname Kruipuit en aankoop gronden Katsweg

foto: met vuile botten wordt er bestuurd in Maldegem!  

De deuren van ons gratis volkstheater gingen open. Geen opbouw, maar meteen in climax. Over de aankoop van de gronden aan de Katsweg waar het bestuur eerst een cultureel centrum, daarna een jeugdsite aankondigde.

Dino laakte de geheime manier waarop dit hele dossier was gelopen, hij stelde de Open VLD voor om de 'open' voortaan uit hun naam te schrappen.

De koppeling tussen de aankoop van de gronden aan de verkoop van de Kruipuit, die kan niemand nog ontkennen, dat staat zwart-op-wit in het "protocol van overname" van GBS Kruipuit.

Stefaan wees erop dat er slecht onderhandeld is door het bestuur. In hun ijverzucht om de gronden aan te kopen, hebben ze gemorst met gemeentegeld. Ze kopen de schoolparking aan aan hoge prijs en bouwen een magazijn voor de school. Hij hekelde ook de foute en geldverspillende keuzes om een nieuw jeugdhuis en een nieuwe evenementenzaal te bouwen. Waarom niet de problemen aanpakken bij de gebouwen die we al hebben, de Redekiel, de K-Ba? En is het wel bekeken om een jeugdsite te ontwikkelen in het bestaande Park?

De koppeling tussen de aankoop van de gronden aan de verkoop van de Kruipuit, die kan niemand nog ontkennen, dat staat zwart-op-wit in het "protocol van overname": eerst moeten de gronden aangekocht, daarna pas kan de Kruipuit worden overgenomen.

Hier lees je onze weloverwogen standpunten over de jeugdsite.

 

Ofwel is onze burgemeester een komediant ofwel is er een hoek af. Onze monden vielen ver open toen hij zijn commentaar gaf.

De burgemeester hoort niet wat er gezegd wordt, weet niet meer wat hij zelf gezegd heeft, en ontkent wat hij zelf op papier heeft gezet. Het hele college blinkt mee van onbekwaamheid!

Wat hij in het betoog van de oppositie gehoord had, was dat Groen de aankoop van de gronden een opportuniteit noemde, dat CD&V er tevreden mee was, en dat het Vlaams Belang enkel nog een duwtje nodig had om ook content te zijn. Alle kritieken zette hij gewoon weg. Slik!

En hij miste niet alleen de essentie van onze kritieken, hij legde het ook in ónze mond dat er een cultureel centrum zou komen aan de Katsweg, dat had Groen bedacht en naar buiten gebracht, beweerde hij. Slik!

En hoe komen wij er ook allen bij dat de aankoop van die gronden aan de verkoop Kruipuit gekoppeld is? Dat zijn 2 aparte zaken, die door de oppositie aan mekaar worden gekoppeld om in de gazet te komen. Slik!

En Groen wil blijkbaar bomen in het Park weghalen om gebouwen te zetten, ging hij nog even kort door de bocht. Slik!

Mocht het niet zo ernstig zijn, het zou hilarisch zijn!

 

De beslissing over de overdracht van de Kruipuit aan GO! ligt al maanden vast. Maar het kwam niet in het meerjarenplan, er waren geen commissies, er was geen overleg. De belanghebbenden en de gemeenteraadsleden werden niet betrokken of gekend. Het dossier is zwart-op-wit gekoppeld aan de aankoop gronden Katsweg. Andere scholen of netten kregen dan ook geen faire kans. In nauwelijks 2 weken tijd werd de verkoop door de procedures geduwd.

Een koehandel dus.

Exit participatie, exit goed bestuur, exit democratie!

 

 

 

 

------------------------------------------

Voor de gemeenteraadsleden van Open VLD en allen die in de war zijn over wie wat heeft verteld in de media. Heeft Groen naar buiten gebracht dat jullie een cultureel centrum wilden bouwen aan de Katsweg?! Ik denk het niet! Misschien even opfrissen, artikeltje van 23 januari in avs met bijgaand filmpje met jullie burgemeester. 

http://www.avs.be/avsnews/gemeente-maldegem-bekijkt-optie-om-nieuw-cultureel-centrum-te-bouwen-aan-katsweg