Kuma en K-ba

14 Oktober 2018

Kuma en K-ba

foto: de strakke nieuwbouw K-ba, en poserend: Lies Dhondt, Stefaan Standaert, Patricia Stokx, Erwin Goethals  

K-ba, voor jeugd en cultuur!

De enige nieuwbouw gerealiseerd in dit bestuur, de K-ba, is echt wel een verwezenlijking die ons trots maakt. Bijkomend renoveerden we ook het oude KUMA-gebouw. 

 

De K-ba is een energiebesparende moderne nieuwbouw voor jeugd en cultuur, met box-in-the-box fuifzaal.

Het is de energiebesparende nieuwbouw naast het oude KUMA-gebouw met meerdere functies: kunstklassen van de KUMA zoals schilderen en beeldende kunst, de academie voor muziek, woord en dans, jeugdhuis Redekiel en repititieruimten jeugdhuis en fanfare, en een polyvalente zaal die dienst doet als fuifzaal maar ook voor zaalsporten e.a. activiteiten wordt gebruikt. De fuifzaal is een box-in-the-box, het geluid wordt opgevangen door de klassen en lokalen eromheen. 

 

Oude en energievretende gebouwen konden verkocht worden doordat dit nieuwe gebouw de verschillende functies kon vervullen. Dankzij deze inkomsten werd meteen ook de financiering van dit project haalbaar. Het bestuur kreeg veel oppositie tegen de verkoop van de parking Van Mullem. Niet terecht, want gemiddeld is 40% van de parkeerplaatsen in Maldegem niet in gebruik, en er zijn voldoende alternatieven heel dichtbij.